I dag är det torsdag den 18 juli 2024

Om Naturligtvis Salomonssons

Maria Salomonssons ger indisk hårbottenmassage

FRISÖR I TIDEN – TREND OCH EKOLOGI

Hej!

Jag heter Maria Salomonsson och brinner för miljö och hälsofrågor.
Mitt engagemang för hälsa och miljö är stort och min ambition är att
alltid göra ett bra jobb.

Jag jobbar som frisörföretagare sedan 1990 och har haft både elever och anställda. Tycker att det har varit roligt att undervisa och att föra frisörerna framåt.

År 1995 hade jag förmånen att bli invald i Intercoiffure, svenska sektionen, och det har inneburit fantastiska resor över hela världen. Året efter kom jag med i Svenska Frisyrmoderådet och jobbade som konsulent vid efterfrågan. Jag har arbetat för Redken som instruktör och rest världen runt på seminarier och kurser. Suttit som ordförande, sekreterare och kassör i Frisörföretagarna i Nässjösektionen. Arbetat som sekreterare i Frisörföretagarna avd.4 Småland.

I mars 2007 blev jag diplomerad naturlig och ekologisk frisör på Sveriges idag enda ”ekoskola”.
Jag har tillsammans med 13 andra ekofrisörer bildat ett nätverk för naturliga och ekologiska frisörer. Det ökar våra möjligheter att synas och höras.


Historia

Innan jag bestämde mig för att sadla om till ekologisk hårvård drev jag salongen "På håret" här  i Nässjö i 16 år.

Maria Salomonssons ger indisk hårbottenmassage

År 2004 åkte jag med Frisörföretagarna på utbildning till Kanarieöarna. Vi pratade mycket om personlig utveckling, andlighet och vad man ville göra i framtiden. Jag gjorde nya insikter och kände mig redo för förändring. Jag ville göra tvärtom! Hade vid den tidpunkten hört talas om energiklippning och skrattat gott åt det. Blev gravid för tredje gången och bestämde mig för att sälja salongen och prova på att bara ”vara”.
Tog efter några månaders mammaledigt kontakt med salong Ingless, nu Hälsomixen, i Smålansstenar bara för att ”prova på” energiklippning.
Det sa bara ”klick”. Nu visste jag vad jag skulle jobba med – naturlig och ekologisk hårvård.

Jag  bokade in mig på en kurs hos Kerstin Strömberg i Östanå, för tillfället den enda skolan för ekofrisörer i Sverige. Där lärde jag mig indisk hårbottensmassage, energiklippning och att ha tillit till att allt blir så bra som det ska bli. Att våga släppa kontrollen och njuta av livet.


Här och Nu

Välkommen till Naturligtvis Salomonssons

Min salong finns i ett gammalt gult trähus från sent 1800-tal, mitt i Nässjö på Eosgården. Här är det varmt och skönt att komma in, jag hälsar Dig välkommen med vita tofflor, grönt te och nötter. Levande ljus och ljuv musik sprider lugn och välbefinnande.

Allt handlar bara om Dig.
Det finns inga fler kunder, ingen telefon, ingen radio - bara Du.

I en timme eller två tar jag hand om Dig.
I tystnad utan spegel och tidningar använder jag all energi åt Dig och Ditt hår.
Dörren är låst och telefonens ringsignal är avstängd. Du sitter helt avslappnat och njuter av hårborstning och en hårbottenmassage. Håret tvättas med lera och klippningen är anpassad efter Ditt hår, Din huvudform och dina önskemål.

Du lämnar salongen med en känsla av välbehag, fylld av energi och en snygg frisyr.


Framtid

Det ekologiska tänket gör sig allt mera påmint och den förändring, som det kommer att leda till går nog inte att stoppa.

Välkommen till Naturligtvis Salomonssons

I framtiden kan jag tänka mig hålla egna kurser i ekologisk hårvård.
Jag vill jobba för en riktig frisörutbildning , med ekologisk inriktning och ett högre medvetande.

Vill väcka intresset bland mina kollegor i branschen, se dom som kunder i salongen. Sprida nyfikenhet på det vackra och naturliga…

Mitt engagemang för den globala miljön är en naturlig del i mitt liv då jag anser att allt hör ihop. Källsortering öppnar upp ett högre medvetande om vad jag köper och hur det är förpackat. Mängden produkter vi använder dagligen på jobbet och i hemmet kan reduceras när vi förstår hur det påverkar vårt vatten och vår natur.

Kemiska produkter tänker jag aldrig mer använda i mitt arbete.Copyright © naturligtvis salomonssons | Mellangatan 2, 571 41 Nässjö

Mob: 070-381 03 90 E-post: maria@naturligtvissalomonssons.se

Webbproduktion: Aidas Design | Om webbplatsen

HyperLink